diumenge, 13 de febrer del 2011

Poulet Yassa

La Sandrine, la noia amb qui comparteixo casa des de fa tres dies, ha organitzat un dinar amb L'Ayuba, que és el guarda nocturn i la seva dona Fatimata, i la Ramata, la dona que ens ajuda amb les feines de la casa.

Aquest matí amb la Ramata hem decidit que estaria molt bé preparar un Poulet Yassa, que és pollastre amb ceba; i mentre es marina la carn, aprofito per passar-vos la recepta!

Ingredients (per 5 persones):
- Un pollastre gran (2Kg)
- 2 cebes/persona (això fan 10 cebes i moltes llàgrimes)
- 1 pastanaga/persona
- 5-6 llimones petites (estil llima)
- 2 pebrots verds
- cilantre o julivert
- 2 alls
- 1 pastilla Maggi
- pebre, sal, herbes aromàtiques, oli, vinagre
- arròs per acompanyar

Preparació:

Es surt amb energia a comprar els ingredients al mercat del costat de casa. Es tria el pollastre i s'espera uns deu minuts a que truquin al propietari per consultar l’oferta de preu i tancar la transacció. Mentre esperes t'alegres molt que el menjar aquí es faci sempre ben cuit. Després es van a comprar les verdures i l'arròs.

Un cop a casa es renta bé el pollastre i es talla a octaus. Es posa en un bol juntament amb el suc de 4 llimonetes, els alls i el julivert picats i la pastilla Maggi. S’assaona amb sal i pebre a discreció. Es deixa macerar òptimament tota la nit, però com que nosaltres no tenim temps, ho deixarem just el temps que es triga en preparar les verdures.

Com amb tots els plats de cassola, es tallen les pastanagues i els pebrots a daus i les cebes a grills després de rentar-les molt.

Es posa una paella al foc amb oli i es dauren els trossos de pollastre a foc lent (amb l’allet i les herbes fa molt bona olor!), i el líquid del marinat es tira al bol de les verdures tallades afegint-hi el suc de dues llimonetes més i un raig de vinagre i d’oli.

Un cop rostit el pollastre, en una cassola alta es posen les verdures amb el suquet, l’oli colat del rostit i a foc baix es deixa que es dauri tot i quan està mig cuit s’hi afegeix el pollastre i es tapa per a que s’acabi de fer tot junt. Si cal s'hi afegeix més aigua.

A part, es bull l’arròs i es serveix als amics amb sucs de fruita i gana!



Bon profit des del Karakia sobre terreny!

5 comentaris:

  1. un cop cuit tot, el pollastre se serveix a part de la salsa (pel que veig a la fotografia)?
    espero que la recepta sigui acurada, perquè penso fer-la (m'encanta el yassa poulet!) Gràcies!

    ResponElimina
  2. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  3. sí, sí, es separa el pollastre, i així cadascú tria el tros que li agrada més :) La recepta és acurada, però accepta modificacions! Si vols afegir-hi més verdures (com carbassó o albergínia) segur que també queda bé!

    OK, veig que aquesta secció té èxit, així que intentaré anar aprenent receptes per un nou capítol de Karakia.

    Petons!

    ResponElimina
  4. Em recorda el cuscus del Marroc. Ho serveixen tot separat, la carn, les verdures i el cuscus

    ResponElimina